Week van de kindermishandeling 14 t/m 20 november

Week van de kindermishandeling 14 t/m 20 november
Er is maar één iemand nodig om de cirkel van geweld te doorbreken… Bij een vermoeden van kindermishandeling kom je in actie.

Nieuwsbrief
Klik HIER voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is een initiatief van het Collectief tegen Kindermishandeling en de acht gemeenten in de stadsregio Parkstad. Hij is bedoeld voor ouders van kinderen die de basisschool bezoeken. De krant wordt uitgedeeld tijdens de Week tegen Kindermishandeling.
 

Limburgse beweging tegen kindermishandeling
Ruim één jaar geleden ging de Limburgse beweging tegen kindermishandeling van start. Bestuurders en professionals van een groot aantal instanties, waaronder de Raad voor de Kinderbescherming, de politie, het Veiligheidshuis, kinder- en huisartsen, het primair- en voortgezet onderwijs, het OM, de GGZ en de overheid, besloten de handen ineen te slaan om gezamelijk het aantal slachtoffers van kindermishandeling terug te dringen. Klik HIER voor meer informatie.INNOVO is actief betrokken bij:

  • de voorbereiding van de project Encompass. Dit project zal starten in Heerlen en richt zich op nauwe samenwerking tussen politie en scholen in gevallen van kindermishandeling en huiselijk geweld;
  • het eindcongres van de landelijke taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik op 8 december. Joan van Zomeren zal samen met Niko Persoon (voorzitter landelijke koplopersgroep onderwijs KM) een workshop verzorgen, meer informatie over deze taskforce klik HIER;
  • training van onze medewerkers van Heerlense scholen.

 

11.11.2016
Deel deze pagina linkedin facebook twitter meer