De 'Make a Wish' survivaltocht

survivaltocht 10 mei 2016 
Basisschool St. Gerlachus heeft in oktober 2015 een "Make a Wish" prijs gewonnen naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van INNOVO. Op 10 mei is hun wens in vervulling gegaan.Survivallen met de kinderen van Adelante!

hernieuwde kennismaking
Om ons doel niet uit het oog te verliezen hadden we tussentijds eerst nog een hernieuwde kennismaking met de kinderen van Adelante. Op 28 januari jl. kregen we eerst hun mooie gebouw en faciliteiten te zien. De dag eindigde met een workshop ‘drama’.

Op 31 maart jl. kwamen de kinderen van Adelante bij basisschool Gerlachus op tegenbezoek. Uiteraard hebben we ze onze school ook laten zien en juf Ans en de kinderen uit groep 7 hebben een presentatie gehouden, waarin verteld werd wat wij allemaal op school doen. We sloten de middag af met een lekker hapje en drankje.


Dominique: "ik vond het superleuk dat we mee mochten. Dank je wel. Leuk dat we mochten koken en er waren ook andere leuke dingen".

eindelijk was het dan zover!!
De dag begon met survivalweer (temperatuur oké, maar wel met wat regen). Iets na 9 uur werden we hartelijk ontvangen door juf Agnes, de klasse-assistent en twee hulpouders. Groep 5 onder leiding van Nelleke begon met de catering. Dit ging zo goed, dat ik denk dat we zelfs een restaurant zouden kunnen beginnen. Na al dat lekkers werden de kinderen in groepen ingedeeld en kon het boomklimmen beginnen. Natuurlijk was iedereen hierbij gezekerd met een touw. Andere onderdelen waren het op verschillende manieren oversteken van de Geul en een GPS-tocht. Veel kinderen hielpen elkaar en hadden veel begrip voor iemand die niet zo goed durft. En er was vooral heel veel plezier te zien! 


Niek: "ik vond survivallen heel leuk, vooral bij de Geul. Boomklimmen ook maar GPS lopen niet zo".

natte broek
Na twee activiteiten kregen we honger. Gelukkig konden we weer terecht in ons ‘groep 5’-restaurant. Hierna namen we nog even pauze en volgde in de middag de laatste activiteit, waarbij de onfortuinlijke David toch nog even wilde uitproberen hoe het water in de Geul was. Hij hield er gelukkig alleen een natte broek aan over!

Na een ijsje en afsluitende (dank)woorden liepen we moe, maar zeer voldaan terug naar onze school. De kinderen van onze groep 5/6/7 hebben op een leuke manier ervaren hoe kinderen van dezelfde leeftijd die vanwege een handicap en/of minder mobiel zijn, met evenveel plezier kunnen survivallen. In het kader van sociale integratie is dit een erg waardevolle ervaring. Het zou fijn zijn als we dit initiatief in de toekomst voortzetten.
 
Veel dank aan alle mensen die op 10 mei jl. hebben meegewerkt.                                                                                                                                                            
Juf Chislaine.
 

17.06.2016
Deel deze pagina linkedin facebook twitter meer