Groep 8 van ’t Hwagveld in de keuken bij Beluga

Op 18 mei 2016 hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool Op ’t Hwagveld gekookt samen met de sterrenkok Hans van Wolde in Restaurant Beluga. De kinderen hebben in de kookstudio van Beluga een lekkere en gezonde lunch voor hun ouders klaargemaakt. Ook ontvingen de kinderen die dag hun SuperChefs-diploma, uitgereikt door deze echte 2 sterrenkok.

programma 'Superchefs'
Groep 8 van basisschool Op ’t Hwagveld volgde het programma 'Superchefs', een serie van 8 kooklessen waarin kinderen leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken.
Om de lessen op een feestelijke manier af te sluiten verzorgde Hans van Wolde van Beluga de laatste les van het project en reikte aan de enthousiaste “koks in notendop” het Super chef-diploma uit.
Onder getuige van hun ouders die na een smaakvolle lunch, gemaakt door de 'Superchefs', alleen maar glimmend konden knikken, terwijl ze hun vingers nog aflikten. 

betekenisvol leren
Hanneke Philipsen van “Met Smaak” en tevens betrokken ouder, gaf overigens in alle groepen het programma “Smaaklessen in het kader van “Gezond bezig”, waar ‘Superchefs' een verdieping van is.
Een magnifiek moment van onderwijs anders organiseren met en door kinderen binnen en buiten school onder deskundige begeleiding van een betrokken ouder.
 
Betekenisvol leren van dagdagelijkse vaardigheden om je vingers bij af te likken!!
 
19.05.2016
Deel deze pagina linkedin facebook twitter meer