Kinderzwerfboek

KinderzwerfboekStation
 
Omdat alle kinderen moeten kunnen lezen!
 
Bij basisschool de Bolster wordt een KinderzwerfboekStation opgericht dat vanaf maandag 4 april geopend is. Daarna kunnen de kinderen van de basisschool hier terecht voor een zwerfboek. In school staat een boekenkast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.
 
“Wij zijn blij met het KinderzwerfboekStation op onze school want wie in zijn vrije tijd voor het plezier leest, vergroot zijn woordenschat en taalvaardigheid en gaat hierdoor weer vaker lezen. Veel kinderen lezen ook thuis, maar wat als dit niet zo is? Thuis lezen is niet voor elke leerling vanzelfsprekend. Door middel van ons KinderzwerfboekStation kunnen we kinderen stimuleren om thuis te lezen. We willen het voor ieder kind en ouder haalbaar maken om de leesvaardigheid te bevorderen. Zo helpen we kinderen om thuis veel en met plezier te lezen. Door het KinderzwerfboekStation op school te introduceren willen we bereiken dat alle kinderen de kans krijgen om te genieten van leesboeken”
 
Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!
 
Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.
 
Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl
 
Wil je meer informatie, ideeën bespreken of heb je als school hulp nodig bij het opzetten van een KinderzwerfboekStation neem dan contact op met Nadine van Delft (nadine.vandelft@innovo.nl).
Als regioambassadeur kan ze hiermee helpen en komt ze graag kijken op school en de mogelijkheden bespreken.
22-03-2022