Slimme spiegels voor een positief zelfbeeld

Slimme spiegels geven leerlingen positief zelfbeeld
 
Ulestraten / Valkenburg aan de Geul, 15 november 2019
 
Communicatiebedrijf Admirror en onderwijskoepel Innovo hebben samen een digitale spiegel ontworpen die bijdraagt aan een positief zelfbeeld van leerlingen.
 
Bij bassischool De Triangel in Ulestraten worden kinderen sinds kort bij de sanitaire ruimten verrast door verschillende slogans op spiegels. Als een kind naar zichzelf kijkt en daarbij een positieve boodschap onder ogen krijgt, ga je met een goed gevoel terug naar de klas”, weet docente Lia Stassen van Innovo uit ervaring. “Met teksten als ‘Kom op, je kunt het of ‘Jij bent een kanjer’ help je kinderen enorm. 
 
Ambassadeur Martin Eurlings
De slogans werden samengesteld in samenspraak met de leerlingenraad. “De kinderen weten als beste welke boodschappen goed overkomen. Geweldig om ze hierbij te betrekken.” Oud-burgemeester Martin Eurlings van Valkenburg aan de Geul was bij de plaatsing van de spiegels en heeft zich als ambassadeur verbonden aan het project. 

Samenwerking
Lia Stassen initieerde samen met ondernemer Remy Bordewin van Admirror deze nieuwe toepassing. “Spiegels hangen overal, wat is er mooier om de kijkfunctie van een spiegel te combineren met iets positiefs?

20-11-2019