Basisschool Sint Dionysius wint het Kinjer OLS!

In de aanloop naar het grote OLS op zondag 1 juli werd in het Belgische Raam voor de 14e keer het Kinjer OLS georganiseerd. 25 scholen streden mee voor ’t Ummeke. Voor iedere school die deelnam betekende dit een intensieve voorbereiding van knutselen, marcheren, trommelen en schieten. Basisschool St. Dionysius werkte samen met vrijwilligers van de schutterijen van Vaesrade en Schinnen. 

oefenen
Er werd geknutseld, gemarcheerd, geschoten, getrommeld... alles om als een volwaardige schutterij naar buiten te treden. Na een gezamenlijke opening werd de optocht gelopen. Voor de kinderen een unieke ervaring, het publiek stond rijen dik langs de route!

feest
De aansluitende lunch ging er in als koek. De verzorging was uitstekend, alle kinderen kregen zelfs een bidon die mee naar huis mocht. Daarna weer twee spannende onderdelen: de beoordelingen door de jury, en natuurlijk het schieten.
In de pauzes genoten de kinderen van de spellen in de speelweide, van een ijsje en van iets lekkers te drinken. Een dj in de feesttent maakte het feest compleet. Er werd gezongen, gesprongen en gedanst!

trots
De kinderen van de basisschool Sint Dionysius werden de winnaars van dit Kinjer OLS en namen ’t Ummeke mee naar Schinnen! Met een tocht door het dorp op een platte kar, een lekker frietje en de belofte dat ze de dag erna een uur later op school mochten komen, was het feest compleet.
De festiviteiten gingen in het weekend nog door met een huldiging bij de gemeente, en natuurlijk met als klap op de vuurpijl het meelopen tijdens de optocht van het grote OLS!
Wij zijn heel trots op onze leerlingen en natuurlijk verdedigen wij volgend jaar onze titel! 
05.07.2018
Deel deze pagina linkedin facebook twitter meer