IMC Basis Heerlen op basisschool Eikenderveld

Gastdocenten vertellen in de klas over hun werk om kinderen te laten ontdekken wat ze interessant vinden en waar ze goed in zijn. Een schooljaar wordt verdeeld in 12 blokken van vier weken. Elk blok staat één vakgebied centraal: journalistiek, geneeskunde, architectuur, recht, beeldende kunst, enzovoorts.  De leerlingen luisteren maar gaan vooral zelf aan de slag met ‘het beroep’. Elk vak sluiten ze af met een excursie naar diverse werkplekken. 


feestelijke opening
Na een introductie voor de leerlingen over IMC Basis in de klas, volgde het officiële programma in de hal samen met de genodigden: ouders, leerkrachten en leerlingen, ambassadeurs Limburg – Micole Smits en Joost Reinaerts – sponsoren onder wie vertegenwoordigers van Weller Wonen, Stichting Bewonersraad Eikenderveld en de gemeente Heerlen. 

Max Mannheims, directeur van Eikenderveld, verwelkomde de gasten in zijn school; vervolgens spraken Gemma Beij, projectleider IMC Basis Nederland en Yvonne Knobel, coördinator van IMC Basis Heerlen. Daarna was hét moment aangebroken waarop wethouder Keulen van de gemeente Heerlen na een korte toespraak samen met de leerlingen het startschot gaf voor IMC Basis. Na een luid 1-2-3 werd IMC Basis Heerlen door bijna dertig bellenblazers feestelijk geopend. Terwijl de gasten werden getrakteerd op een drankje en een IMC Basis tompouce, kregen de leerlingen een viltworkshop aangeboden in de klas.

24.05.2018
Deel deze pagina linkedin facebook twitter meer